Amplifying your potential.

Normal nodes break shading

Node-based Shader Editor
18 posts • Page 2 of 21, 2

Re: Normal nodes break shading

Postby Ricardo Teixeira » Wed May 17, 2017 6:19 pm

illinar wrote:Hi. Any updates? Have you been able to reproduce the issue?


Our apologies for the delay but, unfortunately, the developer responsible for your report has been delayed. We have your report on our support queue, we will get back to you as soon as possible.

Thanks!
Sales & Customer Relations at Amplify Creations
User avatar
Ricardo Teixeira
 
Posts: 449
Joined: Fri Aug 09, 2013 2:26 pm

Re: Normal nodes break shading

Postby Ricardo Teixeira » Thu May 18, 2017 10:51 am

illinar wrote:Hi. Any updates? Have you been able to reproduce the issue?


Hello,

We did a few additional tests but, unfortunately, we were not able to replicate it. Can you share the cookie texture and a screenshot of the problem, and one without? It might clue us in to what's causing the issue.

Thanks!
Sales & Customer Relations at Amplify Creations
User avatar
Ricardo Teixeira
 
Posts: 449
Joined: Fri Aug 09, 2013 2:26 pm

Re: Normal nodes break shading

Postby illinar » Fri May 19, 2017 8:18 am

ShadingBug.unitypackage
(37.42 KiB) Downloaded 1 time


I've been able to reproduce the issue in a clean scene. Uploading the package. It should work in a clean project or possibly in any project.

Another requirement that I've found is Forward rendering path.

So, the bug:
Objects stop receiving the shadows.

Conditions:
- Using normal nodes anywhere in albedo, specular, roughness, normal, emission or other channels.
- Light cookie (Confirmed to be the case with any cookie, at least on directional lights.)
- Forward rendering path.

Thank you.
illinar
 
Posts: 8
Joined: Thu May 04, 2017 4:33 pm

Re: Normal nodes break shading

Postby Ricardo Teixeira » Fri May 19, 2017 10:48 am

illinar wrote:
ShadingBug.unitypackage


I've been able to reproduce the issue in a clean scene. Uploading the package. It should work in a clean project or possibly in any project.

Another requirement that I've found is Forward rendering path.

So, the bug:
Objects stop receiving the shadows.

Conditions:
- Using normal nodes anywhere in albedo, specular, roughness, normal, emission or other channels.
- Light cookie (Confirmed to be the case with any cookie, at least on directional lights.)
- Forward rendering path.

Thank you.


Hello,

Thank you for the additional information, we really appreciate it. It seems that saving the shader using the latest ASE version corrects it, the shadows appear immediately. We would love to investigate the problem but we need some extra details in order to proceed.

-Unity version used
-Amplify Shader Editor version (Window > Amplify Shader Editor > About)

You can download the latest version directly from our website using your Unity Asset Store invoice number

Product Download

Looking forward to your feedback.
Sales & Customer Relations at Amplify Creations
User avatar
Ricardo Teixeira
 
Posts: 449
Joined: Fri Aug 09, 2013 2:26 pm

Re: Normal nodes break shading

Postby illinar » Sat May 20, 2017 5:55 pm

My Unity version is 5.6.1f1 (the latest stable)
ASE 0.7.0dev03

I no longer have the email from Unity if that's the only place I could find the Unity Invoice Number.

Is the new version submitted for the Asset Store? I can wait it's not a problem.
illinar
 
Posts: 8
Joined: Thu May 04, 2017 4:33 pm

Re: Normal nodes break shading

Postby Ricardo Teixeira » Sat May 20, 2017 7:33 pm

illinar wrote:My Unity version is 5.6.1f1 (the latest stable)
ASE 0.7.0dev03

I no longer have the email from Unity if that's the only place I could find the Unity Invoice Number.

Is the new version submitted for the Asset Store? I can wait it's not a problem.


Hello,

No problem, I believe that you can check the invoice number by clicking on your name on the top right corner of asset store window, than my account, than transactions.

The new version will be submitted soon, we will keep you posted.

Thanks!
Sales & Customer Relations at Amplify Creations
User avatar
Ricardo Teixeira
 
Posts: 449
Joined: Fri Aug 09, 2013 2:26 pm

Re: Normal nodes break shading

Postby illinar » Sun May 21, 2017 8:54 am

Got the new version. The issue is fixed. Thank you very much!
illinar
 
Posts: 8
Joined: Thu May 04, 2017 4:33 pm

Re: Normal nodes break shading

Postby Ricardo Teixeira » Sun May 21, 2017 10:34 am

illinar wrote:Got the new version. The issue is fixed. Thank you very much!


Awesome, happy to hear it. Be sure to let us know if you run into any additional issues, we would be happy to help.

Thanks!
Sales & Customer Relations at Amplify Creations
User avatar
Ricardo Teixeira
 
Posts: 449
Joined: Fri Aug 09, 2013 2:26 pm

Previous

18 posts • Page 2 of 21, 2

Return to Amplify Shader Editor

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron